flight times

Mejlade STS förra veckan om de hade någon information om mina flygtider och vilka flygbolag jag ska resa med. Igår fick jag svar!
 
Den 24 augusti kl. 07:35 går planet från Arlanda och landar kl. 09:15 (lokal tid) på Heathrow i London.
Sedan kl. 11:50 (lokal tid) lyfter planet igen mot Chicago och kl. 14:20 (lokal tid) landar jag på O'hare.
Sista flygningen sker kl. 17:55 (lokal tid) och kl. 18:45 (lokal tid) landar jag slutligen i Madison! 
Eftersom klockan är närmare 2 på natten i Sverige då och jag kommer ha rest i ca. 18 timmar så antar jag att jag kommer vara ganska trött. Men det är iallafall rik5tgit kul att veta flygtiderna!
De första två resorna kommer jag flyga med British Airways och den sista flygningen med American Airlines.
 
Hursomhelst började jag med en scrapbook idag som jag ska ta med till USA. Jag är inte direkt så "pysslig" av mig men jag ska iallafall försöka att fixa med den när jag är där. Även fast det känns som att den antagligen kommer ligga bortglömd i något hörn haha..
Det är roligt grej iallafall :)
 
 

Design och BILDBOMB

Nu tror jag att jag är nöjd med designen! Den enda som ser konstigt ut är blogglänkarna. De ligger fel och jag vet inte hur jag ska få bort det. Har försökt hur länge som helst men jag lyckas inte, är inte direkt något designproffs haha. Någon som vet hur man gör? :) 
 
Annars så flyter dagarna på. Idag är det 26 dagar kvar tills jag åker! Känns som en evighet men det behövs nog med tanke på allt som måste fixas. Måste bland annat köpa en kabinväska och presenter till familjen. Har kommit på en del saker jag ska köpa men det behövs meeer.
Har ju också glömt att visa bilder från Turkiet så tänkte göra det nu!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Malaysia video!

Hade tråkigt för någon dag sedan och bestämde mig för att sätta ihop en liten video med klipp från resan i vintras.
Blev kanske inte super bra men det får duga. Hoppas ni gillar den och ändra till 1080p för bästa kvalité! :)
 

Avresedatum och US Visa

Fick reda för några dagar sedan att jag åker till USA den 24 augusti! Så idag är det bara 39 dagar kvar.
Känns mycket mer på riktigt nu när jag vet när jag ska åka och hur lång tid jag har kvar i Sverige. När jag åker kommer jag åka med andra STS studenter (och en ledare?) så jag slipper resa ensam iallafall! Annars skulle jag garanterat virrat bort mig på någon flygplats. Fick ett mejl från STS för ett tag sedan där det stod att man reser till London och sen till antingen New York eller Chicago, och sedan beroende på vart man ska. Så jag antar att jag flyger London - Chicago - Madison. 
 
Föressten så var jag ju på Amerikanska Ambassaden förra måndagen. Jag och pappa åkte ner klockan 4 på morgonen och var framme runt 7 eller halv 8 tiden. Vi ställde oss i kö och sedan var det bara att vänta och vänta. Mycket säkerhetskontroller och man var tvungen att lämna ifrån sig alla sina elektroniska apparater. När det var dags att lämna in alla papper hade jag självklart glömt ett kvitto på SEVIS-avgiften. Så pappa fick åka iväg och fixa det så det löste sig!
Vid 11 tiden var jag klar och då åkte vi hem till Hudiksvall igen. Och 3 dagar senare fick jag hämta ut mitt pass med mitt US Visa!
Jag var ganska nervös inför intervjun som man är tvungen att ha, men det är verkligen ingenting att oroa sig för. Så för er som inte har varit på ambassaden än, ni behöver inte vara nervösa, det kommer att gå bra!
 

Hur mår ni?

Jag mår hur bra som helst!
Jag fick svar på mitt mejl som jag skickade till min välkomstfamilj och hon är verkligen jätte gullig. En tysk 18-årig tjej som går på college i Madison bor också hos min familj och det är jag jätte glad över! Sedan ska min "värdmammas" dotter (som förövrigt har en 16-årig dotter) också ha en norsk utbytesstudent hos sig. De kommer även gå på samma skola som mig så det känns jättebra!  Dock har jag inte vågat lägga till någon av dem på facebook än hehe..
Svarade på hennes mejl och skickade med lite bilder på stugan osv. Så nu väntar jag på svar igen!
 
I fredags hade jag och alexandra den första avskedsmiddagen! Det var hur mysigt som helst. Vi åt och åt och åt och åt lite till, tror jag aldrig varit så mätt haha.
Måste även säga att vi verkligen lyckades med tårtan, både god och snygg!
 
 

JAG HAR FÅTT VÄRDFAMILJ!!!!!

Jag har hamnat i WISCONSIN i en stad som heter MADISON!! Kan fortfarande inte fatta att det har hänt haha!
Jag som har trott att jag skulle vara en av de sista att få värdfamilj men icke!
Igår vid 5 tiden fick jag reda på det. Jag och mina kusiner hade varit och åkt "däck" eller "ring" (eller vad det nu heter) och när vi kom tillbaka till huset (vi är i stugan) såg jag att det var någon som hade ringt mig.
Jag kände inte igen nummret men såg att det var från Göteborg. Jag ringde tillbaka och insåg att det var STS som hade ringt! Jag fick reda på tt de hade hittat plats åt mig! Trodde jag skulle svimma haha! Jag hade hamnat i Wisconsin i den näst största staden i delstaten som även är huvudstaden, Madison med ca 220 000 invånare.
Jag kommer få bo i en välkomstfamilj de första veckorna hos en äldre dam och hon verkar hur gullig som helst! Anledningen till detta var för att de hade hittat en rktigt bra skola till mig som heter East High School men de hade inte än funnit någon familj, så för att jag skulle kunna få gå på den skolan måste jag ha någon familj innan skolan stängde inför sommaren! 
Så just nu försöker de hitta en familj åt mig som jag kan bo hos under resten av året!
Skolan med 1500 elever har bland annat friidrott så det är jag jätte glad över!!
 
Det sjuka med det här är att min fina vän som också ska åka som utbytesstudent också har hamnat i Wisconsin i en stad 1,5 timme ifrån mig! Och vi åker med olika organisationer och allt!! Vad är oddsen lixom?!
Jag skickade iväg ett melj till min välkomsfamilj igår och hoppas få svar så snart som möjligt.
Ååh det här året kommer bli så himla bra! ÄR SÅ HIMLA GLAAAAAAD!!!
 
 
 
 

hello sweden

Hoppas ert sommarlov är lika härligt som mitt! Landade i Sverige halv 4 igår tror jag och kom hem till Hudik några timmar senare. Kändes lite tråkigt att lämna Turkiet och åka hem igen men jag har ju faktiskt en massa att se fram emot här hemma också! Först och främst är några av mina kusiner från USA här och om ca en vecka kommer resten, riktigt kul! Sen kommer även Amanda (min tremänning) upp från Skåne och stannar här ett tag, ska bli så himla kul att få träffa henne igen!
En annan sak som står på schemat är att planera inför avskedsmiddagarna som också måste bli av. Typ alla jag känner ska på utlandspraktik och åker olika perioder under sommaren, så vi (jag och alexandra) kommer att får ha några avskedsmiddagar. Vi ska planera det ikväll! :)
 
Idag var vi även och fixade med bankkort som jag ska ha i USA och tog även bild till Amerikanska ambassaden, så det är skönt att det är klart! Nu är det även bara en vecka kvar tills jag ska ner till Sthlm och fixa mitt student visa.
Det känns som det enda som fattas nu är en värdfamilj, men jag antar att det bara är att vänta. Någon gång kommer jag ju få det men det hade varit skönt om det inte blir typ 24 timmar innan jag ska åka haha..
 
Jag har inte laddat in bilderna från resan än men ska försöka göra det så snart som möjligt, lovar!